Здравейте колеги
Рядко пиша във форума, щото съм срамежлив
, но го следя редовно.
Става въпрос за колата от подписа.
Първо да кажа че използвах търсачката, но не намерих нещо сходно.
Второ, знам и за хвърлянето на боб, но съм ходил на сервиз за този проблем, при човека, който по принцип ми обслужва колата и на когото безусловно вярвам. На този етап и той вдига рамене, макар че има съмнение за съединител.
Та за проблема. Когато колата е спряна, при натиснат педал на съединителя, независимо дали скоростния лост е в неутрална позиция или на предавка, се чува постоянен шум под формата на къррррррр
. Не мога да локализирам откъде идва. Отвън шумът не се чува много, започва да се чува ако се доближи ухо до дясно предно колело и почти не се чува откъм ляво предно колело. Когато отпусна съединителя шумът изчезва. Всъщност шумът се чува и при движение, ако държа педала на съединителя натиснат, но се заглушава от звука на двигателя. Понякога, ако колата е в движение и върви по инерция (т.е. отпуснат съединител и неутрална предавка) и леко натисна и след това отпусна спирачката, същият шум също се чува за кратко 1-2 секунди.
Шумът го чувам от миналото лято насам и няма някаква динамика, т.е. не прогресира с времето.
Ще бъда благодарен на някакви предположения относно шума, които да подхвърля на моя майстор. Поздрави на всички.
Рядко пиша във форума, щото съм срамежлив

Става въпрос за колата от подписа.
Първо да кажа че използвах търсачката, но не намерих нещо сходно.
Второ, знам и за хвърлянето на боб, но съм ходил на сервиз за този проблем, при човека, който по принцип ми обслужва колата и на когото безусловно вярвам. На този етап и той вдига рамене, макар че има съмнение за съединител.
Та за проблема. Когато колата е спряна, при натиснат педал на съединителя, независимо дали скоростния лост е в неутрална позиция или на предавка, се чува постоянен шум под формата на къррррррр

Шумът го чувам от миналото лято насам и няма някаква динамика, т.е. не прогресира с времето.
Ще бъда благодарен на някакви предположения относно шума, които да подхвърля на моя майстор. Поздрави на всички.
Comment